Foto: Urban City / B.P.

Osnovni sud u Požarevcu je krajem prošle godine objavio presudu da se Dragan Živić oslobađa od optužbe, što je početkom ove godine potvrdio i Viši sud u Požarevcu, navodi se u saopštenju koje je prosleđeno našem mediju.

“Posle pokretanja istrage zadržan je u pritvoru do 48 sati, zatim dvadeset dana u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom – “nanogicom” i devet meseci udaljen sa rada na osnovu rešenja VD Direktora EPS-a, na rad je vraćen na osnovu presude OS u Požarevcu u maju 2018.god”, navodi se u saopštenju.

“Ove zakonske procedure iskorišćene su u medijima za satanizaciju Dragana Živića i donošenje presude pre pravosudnih organa, što je nanelo veliku štetu ne samo tada osumljičenom već i Termoelektranama Kostolac B”, navodi se u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

“Na mestu direktora TEKO “B” Dragan Živić sa svojim timom postigao je izvanredne rezultate u proizvodnji električne energije od 2010. do 2016.godine”, dodaje se u saopštenju.

“Krivični postupak koji je trajao skoro deset godina uticao je na ugled nekadašnjeg direktora TEKO “B” Kostolac, koji je na toj poziciji postigao velike poslovne rezultate i vodio mnoge projekte kao što su:

– Objekat za odsumporavanje dimnih gasova,
– Priprema projekata za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i
– Pripremni radovi na izgradnji termoelektrane Kostolac B3.

“Dokazao je izvodima iz evidencija stranaka da se nije bavio stranačkim – političkim radom.
Zbog pravednosti, istinitosti i rehabilitacije neophodno je javnost objektivno informisati o „slučaju“ Dragan Živić i o pravnosnažnim odlukama sudskih organa ove države da je oslobodjen svih optužbi”, zaključuje se u saopštenju.

Ovo saopštenje Urban City objavio je kao reagovanje na tekst koji je objavljen 14. jula 2017. godine na našem portalu koji je prenesen sa sajta “Novosti”.

KOMENTARIŠI