Blogdan predstavio svoju novu knjigu „Sa druge strane obloga“ u Kostolcu

Blogdan predstavio svoju novu knjigu „Sa druge strane obloga“ u Kostolcu

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, naš najpoznati bloger Bogdan Stevanović Blogdan predstavio je svoju novu knjigu „Sa druge strane obloga“ iza koje stoji izdavačka kuća „Vulkan“ iz Beograda. Knjiga je u prodaji od februara ove godine i već je odštampano i treće izdanje.

Blogdan od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100 hiljada pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći štampani i elektronski mediji, kako u zemlji, tako i u regionu. Za sebe kaže da ne traži teme za pisanje, već teme nalaze njega.

Rođen je u Beogradu 1988. godine. Završio je Trinaestu beogradsku gimnaziju, a nakon toga je diplomirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za turizmologiju.

Posle osnovnih studija pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Bavi se humanitarnim radom. Autor je projekta „Svet dostupan svima“, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača pokreta „Pokaži malo da ti je stalo“. Deo novca od prodaje njegovih knjiga donira se Nacionalnom Udruženju Roditelja Dece Obolele od Raka – NURDOR.

Ovaj otresit, duhovit, ponekad sarkastičan muškarac, piše o svemu što ga tišti, bavi se dubokim životnim temama, na pitak, šarmantan i ponekad duhovit način. Njegovi tekstovi su iskreni i uvek nepogrešivo pogađaju u suštinu problema. Pišuću, hrabro ogoljava sebe i deli svoje dileme, tugu, radosti sa celim svetom.

Do sada je objavio dve knjige: Obloge od mastila (Vulkan, 2018) i Sa druge strane obloga (Vulkan, 2019). Živi i radi u Barseloni (Španija) već godinama.

Mnogobrojni ljubitelji Blogdanovog pisanja imali su priliku da uživaju 15. aprila u Kostolcu u razgovoru sa ovim divnim mladim čovekom i da čuju delove iz njegove nove knjige.

KOMENTARIŠI