IV redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije održana je u prostoru Arheološkog parka Viminacijum.

Foto: Grad Požarevac

Usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2018. godinu, kao i finansijski plan i plan rada za 2019.

Predsednik OKS Božidar Maljković iskoristio je priliku da u svom uvodnom obraćanju pozdravi sve članove Skupštine i da se zahvali direktoru Arheološkog instituta u Beogradu dr Miomiru Koraću, kao i gradonačelniku Požarevca Banetu Spasoviću na gostoprimstvu, podršci i saradnji prilikom organizacije godišnje Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije.

Foto: Grad Požarevac

Dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta u Beogradu i parka Viminacijum pozdravio je delegate Skupštine, poželeo srećan rad i poručio:

„Naši olimpijci su najbolji uzori našoj deci, a vi ste tu da iznedrite nove generacije odnosno buduće olimpijce, kako bi sutra proneli glas naše zemlje širom sveta. Želim vam uspešan rad i nadam se da ćete imati uspešnu sednicu.“

Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom istakao da mu je izuzetno drago što je sednica održana na teritoriji Grada Požarevca.

„Svesni da se ljubav prema sportu usađuje od malih nogu, okrenuli smo se ka podizanju i obnavljanju infrastrukture koja bi koristila mladim sportistima, ali i starijim rekreativcima da upražnjavaju svoje aktivnosti. U proteklom periodu izgradili smo terene za male sportove u Kasidolu, Barama, Bubušincu, Nabrđu, Poljani, renovirana je Sportska hala u Kostolcu, urađeni su fitnes tereni na otvorenom u Požarevcu, Kostolcu, Ljubičevu, rekonstruisan požarevački Hipodrom, obnovljene fiskulturne sale po školama… itd. Ove godine privodimo kapitalnu rekonstrukciju Sportskog centra Požarevac, koji je nakon obnovljene dvorane, i novih podloga na otvorenim terenima dobio i balon halu. Da se ozbiljno pristupa unapređenju uslova za razvoj sporta i usmeravanju omladine ka zdravom načinu života govori podatak da se iz gradskog budžeta za ove prilike izdvaja oko 160 miliona dinara. Naročita stavka nam je školski sport, jer znamo da se upravo u tom uzrastu dete koje brzo trči ili vešto barata loptom, odlučuje da li će se sportom i profesionalno baviti. Ukoliko se to i ne desi, ostaje korist bavljenja sportom u cilju sopstvenog zadovoljstva, dok društvo dobija vredne i uporne mlade ljude, čime ih sport može naučiti bolje nego bilo koja druga oblast.”

Foto: Grad Požarevac

Uoči sednice Skupštine održan je sastanak predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića sa gradonačelnikom Požarevca Banetom Spasovićem.

KOMENTARIŠI