Blokada saobraćaja u industrijskoj zoni Požarevca, najavljena radikalizacija protesta

Blokada saobraćaja u industrijskoj zoni Požarevca, najavljena radikalizacija protesta

Foto: Urban City // B.P.

Poljoprivrednici “Stiga” jutros su posle 9 časova započeli blokadu saobraćaja u Đure Đakovića u Požarevcu u blizini OMV pumpe. Ne može se ovim putem ni u grad, ni iz grada.

Policija reguliše saobraćaj sa obe strane kako se ne bi stvorile kolone vozila nervoznih vozača. Nezvanično saznajemo da predstavnici vlasti još uvek nisu odgovorili na zahteve poljoprivrednika, kao i da će blokada trajati do daljeg.

Foto: Urban City // B.P.

Poljoprivrednici su takođe najavili i radikalizaciju protesta. Kako smo uspeli da saznamo, u planu je da sledeća blokada , ako zahtevi ne budu ispunjeni bude pomerena kod NIS benzinske pumpe u Ljubičevo, zatim kod Moravsog mosta i naplatne rampe Požarevac.

Protest je, podsećamo započet u utorak parkiranjem traktora u desne kolovozne trake puta u industrijskoj zoni Požarevca.

Zbog ove blokade treba koristiti alternativne pravce za ulaz i izlaz iz Požarevca preko petlje oko grada koja nesmetano funkcioniše za sada.

Zahtevi poljoprivrednika

Poljoprivrednici traže povećanje subvencija po hektaru obradive površine, da premija za litar mleka umesto 15 bude 20 dinara kao i minimalnu otkupnu cena mleka od 78 dinara po litru plus prihod na dodatnu vrednost (PDV).

Na listi zahteva je i da se na dizel ne obračunavaju akciza i PDV, da se uvede prelevman (zaštitna taksa) na mlečne proizvode koji se uvoze iz Evropske unije i država potpisnica sporazuma CEFTA kao i da se trenutna subvencija po kravi od 30.000 dinara uveća za 10.000 dinara.

NAJNOVIJA VEST:

Blokiran ulaz u Požarevac kod Ljubičeva, paralisan saobraćaj ka istočnoj Srbiji

KOMENTARIŠI