Boris Pingović otvorio 49. “FEDRAS” u Malom Crniću

Boris Pingović otvorio 49. “FEDRAS” u Malom Crniću

Foto: A.K.

Kao uvertira ovogodišnjeg 49. po redu Festivala dramskih amatera sela Srbije (FEDRAS), održana je svečana sednica Skupštine opštine Malo Crniće, kojom je predsedavala Goranka Stević, predsednik Skupštine opštine Malo Crniće.

Foto: Urban City // A.K.

Predsednica Skupštine je pozdravila sve prisutne odbornike, članove Opštinskog veća, direktore javnih preduzeća, a potom dala reč predsedniku opštine, koji je dao osvrt na ono što je urađeno, i što je u planu za realizaciju.

Foto: Urban City // A.K.

Svečana sednica je ujedno i prilika da se uruče i najviša priznanja ove opštine, a to su Oktobarske nagrade za najzaslužnije građane. Ove godine su to Dijana Mirković, diplomirani pedagog, dr Božidar Đorđević, dr Dragoslav Stojimirović, Srećko Marjanović, poljoprivrednik, i Zlatibor Stojković, ugostitelj iz Smoljinca.

Foto: Urban City // A.K.

Po zaključenju svečane sednice Skupštine opštine, prešlo se u spomen-park, gde se sada već tradicionalno održava sam čin otvaranja Fedrasa.

Foto: Urban City // A.K.

Prisutnima su se predstavili učenici srednje muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Požarevca, a potom je predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević, zahvalio prisutnim gostima što su, i pored pandemije virusa Covid-19, poštujući mere, došli i uveličali čin otvaranja Fedrasa, a koji je zvanično otvorio Boris Pingović, dramski umetnik iz Beograda.

Foto: Urban City // A.K.

Prve večeri Fedrasa će se publici  revijalno predstaviti domaćini, glumci Opštinskog amaterskog pozorišta “Branislav Nušić”, predstavom “Prosidba – vesela je muka moja”, u režiji Slobodana Ćustića, koja je nedavno imala premijeru upravo na ovim daskama, koje će narednih osam dana gaziti amateri sa teritorije cele Srbije.

KOMENTARIŠI