Bračni par iz Požarevca priveden na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu

Bračni par iz Požarevca priveden na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu

Kasnije se ispostavilo da se to dogodilo zbog neplaćanja parkinga u iznosu od samo 26 dinara, odnosno naknadno povećane sume za troškove postupka i da vozač automobila koji se tada na nju vodio nije platio sat vremena parkiranja

Bračni par iz Požarevca Rade (63) i Gordana (49) Živković doživeli su neprijatnost nakon dolaska iz Pariza na Aerodrom „Nikola Tesla“ prilikom pasoške kontrole, jer je Gordana privedena po zahtevu Prekršajnog suda iz Čačka, a da nije znala zbog čega, piše Danas.

Kasnije se ispostavilo da se to dogodilo zbog neplaćanja parkinga u iznosu od samo 26 dinara, odnosno naknadno povećane sume za troškove postupka i da vozač automobila koji se tada na nju vodio nije platio sat vremena parkiranja.

Ovu neverovatnu priču ispričali su nam supružnici Živković, koji u Francuskoj imaju uspešnu građevinsku firmu, dva dana nakon što su u Čačku razjasnili o čemu se radi. Rade Živković nam je rekao da je u subotu, 21. jula, zajedno sa suprugom, sinom i partnerima iz Argentine, doleteo iz Pariza radi zajedničkog posla.

– Sa nama su bili vlasnik jedne kompanije i njegova supruga, kao i finansijski direktor te firme sa suprugom, koji su došli kako bi ispitali mogućnost da argentinski biznismen u Srbiji otvori fabriku. Na pasoškoj kontroli policajac nam je rekao da Gordana mora da pođe sa njim jer je za njom raspisana poternica. Svi smo bili šokirani, priča Živković. Gordanu je policajac odveo u prostoriju za imigrante.

– Nisam znala zbog čega sam privedena, srećom, policajac je bio ljubazan i rekao mi je da mu je nelagodno zbog svega i da kasnije mogu da tužim državu, ali mi nije rekao zbog čega sam privedena. Tri i po sata sam bila u toj prostoriji, dok nije došla policija sa maricom iz gradske policije. Tek oni su mi objasnili da sam privedena po poternici iz Čačka, verovatno zbog nekog saobraćajnog prekršaja, i da bi oni trebalo da je tamo odmah odvezu, ali da to neće da urade, već su mi dali poziv da se u ponedeljak javim u čačanski Prekršajni sud, kaže Gordana.

– Argentince sam sutradan kontaktirao i pokušao da im objasnim da mi je supruga bila privedena zbog duga manjeg od četvrt dolara, ali, čini mi se da u tome nisam uspeo. Zbog bizarne birokratske procedure poljuljan nam je poslovni ugled i možda pokvaren poslovni poduhvat sa Argentincima, priča Rade. Živkovići su bili prinuđeni da otputuju u Čačak da reše slučaj.

– Sudinica mi je rekla da sam prekršajno gonjena, pošto u decembru 2016. godine naš prijatelj kome smo poklonili „pežo 207“ nije platio sat vremena parkiranja. Mesec dana nakon toga, ja sam auto i formalno prenela na njega, ali nisam znala da išta duguje, pošto nisam dobila nikakvo obaveštenje, kaže Gordana. Ona smatra da je poternica aktivirana nedelju dana pre njenog zadnjeg dolaska u Srbiju, kako potraživanje ne bi zastarelo i dodaje da se sve ovo ne bi dogodilo da je na aerodromu pokazala francuski, a ne srpski pasoš, pošto su ona, suprug i deca i francuski državljani.

KOMENTARIŠI