“Brdo” megapiksela: Nova Sony Xperia imaće čak šest kamera

  Foto: SONY

  Izgleda da Sony sprema novi model svog Xperia pametnog telefona koji bi sa zadnje strane trebalo da ima sistem od čak šest kamera.

  Tu informaciju nedavno je objavio Twitter dojavljivač Max J. koji ju je sada dopunio, takođe nepotvrđenim, informacijama o karakteristikama budućeg uređaja.

  Nova Xperia bi, prema njemu, trebalo da ima jednu kameru rezolucije 20 megapiksela, sa otvorom blende f/2,4, zatim kameru od 8 megapiksela sa otvorom blende f/2,4, 48-megapikselnu kamera sa varijabilnim otvorom blende od f/1,2 do f/2,4, kameru od 12MP sa varijabilnim otvorom blende od f/1,2 do f/2,4, 16-megapikselnu kameru sa otvorom blende f/2,4, kao i ToF kameru rezolucije 0,5 megapiksela.

  Funkcije nabrojanih kamera zasada nisu poznate, ali je sasvim sigurno da je bar jedna od njih širokougaona. Postoji mogućnost i da će telefon imati jednu monohromatsku kameru.

  Osim šest “glavnih” kamera, još ranije se pojavila informacija da će buduća Sony Xperia imati sistem dvostruke prednje selfi kamere, koga će činiti glavne kamera sa senzorom od 10 megapiksela i sekundarna ToF kamera od 0,3MP.

  KOMENTARIŠI