Povodom obeležavanja 40 godina od premijere prve epizode „Mućki“, Britanska pošta je izdala ograničenu seriju poštanskih markica sa citatima glavnih junaka iz ove, sada već, kultne Bi-Bi-Sijeve serije.

Kraljevska pošta često izdavanjem posebnih poštanskih markica obeležava događaje i ličnosti koje su pre svega važni za istoriju, pre svega, Velike Britanije.

Tako su ovog puta, povodom obeležavanja 40 godina od početka emitovanja kultne serije Mućke odlučili da izdaju 12 posebno dizajniranih poštanskih markica na kojima su prikazane scene i čuveni citati iz serije.

Povodom obeležavanja godišnjice serije, ali i povodom izdavanja posebne serije poštanskih markica, javnosti se putem Tvitera obratio i glumac Džon Čalis, poznatiji kao Bojsi, i u maniru lika kojeg je tumačio pozvao sve da kupe markice.

Na osam markica prikazane su čuvene scene kao što je Del Bojevo padanje sa šanka ili scena sa razbijanjem skupocenog lustera, a ovekovečeni su svi glavni likovi serije – Del Boj, Rodni kao i ujka Albert.

„Vrhunski scenario, neverovatan sadržaj i neobične osobine likova učinili su Mućke jednom od najomiljenijih komedija svih vremena. Proslavljamo 40 godina Mućki kroz marke koje će nas podsetiti na neke od najsmešnijih scena iz serije“, navodi Filip Parker iz Rojal mejla.

Serija Mućke je na prostore bivše Jugoslavije stigla upravo 1981, a poslednje epizode su emitovane 2003. godine.

I pored toga što je serija stara 40 godina, dogodovštine glavnih junaka, začinjene specifičnim britanskim humorom, učinile su da ova serija postane bezvemenska i do danas podjednako gledana kao pre 40 godina.

KOMENTARIŠI