Demant Grada Požarevca povodom saopštenja RIIS – ISTOK Požarevac

Demant Grada Požarevca povodom saopštenja RIIS – ISTOK Požarevac

FOTO: URBAN CITY / B.P.

Povodom Saopštenja RIIS – ISTOK Požarevac u kome su iznete neistine na račun Grada Požarevca, kako se navodi u saopštenju, Grad Požarevac obraća se građanima saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti.

-Grad Požarevac kupio je 2015 godine nekadašnju Fabriku šećera za oko 316 miliona dinara po oglasu koji je tada (2015) objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Tada je kupljeno oko 22 hektara zemljišta, svi objekti ukupne površine od oko 57 000 m², tehnološka oprema i kompletna infrastruktura. Na taj način kupljen je kompleks gotovo spreman za rad, i nije bilo potrebe da Grad izgrađuje kompletnu infrastrukturu (vodovod, kanalizacija, kišna kanalizacija, putevi), kao i objekti pogodni za obavljanje industrijske proizvodnje. Prodat je deo tehnološke opreme za oko 142 miliona dinara, kako bi se oslobodili objekti i mogli ponuditi za izdavanje, navodi se u saopštenju Grada Požarevca.

-Oglas za prodaju zemljišta na lokaciji nekadašnje Fabrike šećera, koji se navodi u saopštenju RIIS ISTOK objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika 20. februara 2021. godine, i to nije zemljište koje je kupio Grad Požarevac, već zemljište koje je vlasništvo Fabrike šećera u stečaju, dobijeno po okončanju sudskih sporova.

Grad Požarevac ne prodaje zemljište na lokaciji nekadašnje Fabrike šećera i sa tim oglasom nema nikakve veze. Smatramo da iza iznošenja lažnih informacija u javnost stoji očigledna namera obmanjivanja, dodaje se u saopštenju za javnost.

-Ringelsan nikada nije dobio ni jednu subvenciju od Grada Požarevca niti od Republike Srbije. Nije otišao pod sumnjivim okolnostima, već po okončanju sudskih sporova sa Gradom Požarevcem i nakon što je isplatio sva dugovanja prema poveriocima. Što se tiče ulaganja od „više miliona evra“ u infrastrukturu industrijske zone, Grad Požarevac izgradio je i opremio industrijsku zonu površine oko 9 hektara na početku ulice Đure Đakovića. Ta lokacija nije ni na koji način povezana sa Fabrikom šećera i smatramo da je u pitanju svesna zamena teza sa očiglednom namerom obmanjivanja građana, zaključuje se u saopštenju za javnost.

KOMENTARIŠI