Detaljan spisak mera za vikend

Detaljan spisak mera za vikend

FOTO: URBAN CITY / B.P. / ilustracija

Ministarka i epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević rekla je da će svi ugostiteljski objekti tokom vikenda, nezavisno od toga da li imaju baštu ili ne, raditi od 6 do 14h, a nakon toga je moguća dostava.

“Nije moguće vršiti ni takozvanu šaltersku uslugu u kafićima i restoranima nakon 14h”. Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski centrima kako samostalnih, tako i onih u okviru hotela – služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom, u baštama, a šalter usluga u objektima na ski stazama je takođe moguća samo do 14 časova, istakla je.

Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića, mogu vršiti  24 časa dnevno, dodala je.

Hoteli mogu vršiti uslugu služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe barovima takođe do 14 sati svim građanima, navela je ministarka. „A od 14 do 22 časa ova usluga je dozvoljena samo osobama koje isključivo imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju“, rekla je i pojasnila da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima posle 14 sati, tokom vikenda.

Tržni centri, kladionice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove za dane vikenda radiće od 6 do 14 sati. Sportski objekti koji imaju ranije zakazane aktivnosti biće dostupni i za te namene nakon 14 časova, dodala je.

KOMENTARIŠI