Britanski mediji nahvalili Crnu Goru

Britanski mediji nahvalili Crnu Goru

BUDVA, februar 2024. Foto: Urban City / B.P.

Britanski list San (The Sun) nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, poručivši kako je Britanci često zanemaruju kao destinaciju, a zapravo ne bi trebalo.

Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru. Oni navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprkos zadivljujućim krajolicima, prekrasnim plažama i vrlo jeftinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je “spremna da dočeka novi talas turista iz Velike Britanije”, jer se pokreće nova linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Getvik i aerodrom Luton takođe će nuditi letove za ovaj priobalni grad.

“Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaliv svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dve funte”, napisali su.

Naveli su i da je Tivat takođe pogodna baza za ljude koji žele da istraže ostatak zemlje, koja je dom nekim neverovatnim prirodnim mestima, istorijskim gradovima i plažama.

Stari grad Kotor, Foto: Urban City / B.P.

“Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zalivom koji se nalazi pored fascinantnog starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama. Na drugim mestima, stari grad Stari Bar nalazi se smešten među brdima u podnožju planine Rumije”, istakli su.

Foto: Urban City, B.P. // jul 2014. // arhiva

Osim toga, za posetu su izdvojili i Sveti Stefan, ostrvo koje su posetile brojne slavne ličnosti, gde su izdvojili Merilin Monro, Breda Pita i princezu Margaret. Istakli su da su crnogorske obale posetili i članovi kultnog benda Rolingstonsi i Madona.

KOMENTARIŠI