Brnabić: Dan protekao bez većih incidenata, bilo angažovano više od 5.000 policajaca

Brnabić: Dan protekao bez većih incidenata, bilo angažovano više od 5.000 policajaca

ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je na konferenciji za novinare povodom Evroprajda da je dan protekao bez većih incidenata. Bilo je angažovano, kako je navela, oko 5.200 pripadnika MUP-a, a njih deset je lakše povređeno. Privedene su 64 osobe.

Ana Brnabić je na konferenciji za novinare povodom Evroprajda u Beogradu izrazila svoju ličnu zahvalnost i zahvalnost Vlade Srbije svim građanima, ili velikoj većini građana Srbije i Beograda, jer su pokazali toleranciju i razumevanje, i na prvom mestu brigu prema državi.

“Razumeli su sve ono o čemu smo pričali poslednjih dve nedelje, pozivali i na stabilnost i na jedinstvo”, podsetila je premijerka.

U ovom trenutku, kako je istakla, najveći broj građana Srbije je to poslušao.

“Zahvaljujući pre svega njima, imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru i ja sam na to veoma ponosna”, navela je premijerka.

Posebno je zahvalila sivm pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, jer su obezbedili da Beograd bude siguran grad.

“Moram da kažem da to zaista nije bio veliki broj incidenata, niti veliki broj ljudi koji je pravio incidente”, istakla je premijerka.

Lakše povređeno 10 policajaca, bilo angažovano 5.200

Bilo je angažovano, kako je navela, oko 5.200 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda.

“Imamo nažalost 10 policajaca lakše povređenih”, rekla je Brnabićeva i dodala da je pet vozila interventne policije oštećeno i da je ukupno 64 lica privedeno.

“Imali smo samo dva incidenta. To je bio sukob sa određenim grupacijama na Slaviji, na uglu Kralja Milana i Lomine, i sukob sa određenim grupacijama u Karađorđevom parku. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su reagovali i rešili problem, obezbedili da se incidenti dalje ne šire”, istakla je premijerka.

KOMENTARIŠI