Brnabić: Imamo zaista jaka imena u Vladi

Brnabić: Imamo zaista jaka imena u Vladi

Foto: Urban City / I.P.

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će to biti prosrpska vlada koja će prvenstveno braniti srpske nacionalne interese.

“Imamo zaista jaka imena u vladi, veoma stručne ljude i još jednom su se pokazale dve stvari, a prva je da je to prosrpska vlada. Nema tu ni levo ni desno, ni istoka, ni zapada, ni severa ni juga. To je vlada koja se bavi i brani naše nacionalne interese”, rekla je Ana Brnabić gostujući u emisiji “Hit tvit” na Pinku.

Dodala je da je SNS, kao okosnica ove vlade, pokazala da joj nisu važne funkcije i fotelje, i da će da ustupi važna mesta ljudima za koje misli da mogu “još više da povuku, da donesu novu energiju i ideje i da će stranka stati iza tih ljudi čak i kada nisu njeni članovi”.

Komentarišući kritike o tome zašto se čekao krajnji rok da se formira vlada, odnosno da se saznaju kandidati za ministre, Brnabićeva je rekla da je vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje vlada koja obavlja sve poslove važne za građane, te da je sve u skladu sa ustavnim rokovima.

“Od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svetski rat. Nisu uobičajene okolnosti, mi smo imali sigurnu, stabilnu većinu u skupštini i bilo je važnije i pametnije da se pripremamo za zimu”, rekla je Brnabićeva i dodala da je to odgovorno vođenje države.

Brnabićeva je rekla da je ona ponosni član SNS i da se danas osećala ponosno jer su bivši ministri zahvalili na tome što su imali čast da rade za svoju zemlju, navodeći da će i ona kada joj se završi mandat zahvaliti na časti koja joj je ukazana, te da će nastaviti da radi za svoju zemlju na neki drugi način.

Komentarišući to što je za ministra za ljudska i manjinska prava predložen Tomislav Žigmanov, Brnabićeva je rekla da joj je drago što je on prihvatio tu ponudu.

“Mislim da je to dobar signal. Mi svakako, ako pogledate po kriterijumima i Saveta Evrope i nekih drugih međunarodnih organizacija, već jesmo zemlja koja je u vrhu evropske liste po poštovanju manjinskih prava. Ovo je samo još jedan korak u tom pravcu tako da mislim da će to biti dobro”, rekla je Brnabićeva.

KOMENTARIŠI