Ko je ostao bez ministarske fotelje

Ko je ostao bez ministarske fotelje

Foto: Adrian Hillman

Na ministarskim funkcijama više nisu Aleksandar Vulin, Branislav Nedimović, Zorana Mihajlović, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, ali će prema rečima Vučića nastaviti da rade unutar stranke, a neki od njih imati i posebne dužnosti.

“Nekada smo mi ti koji moramo da budemo zamenjeni, nema tu velike filozofije, ako ste primetili jedino kod nas ima žena, jedino smo mi predložili žene u Vladu, niko drugi žene nije ni predlagao u Vladu, ali smo mi napravili da će u vladi biti oko 45 odsto žena”, rekao je Vučić.

Posle sednice Glavnog odbora budući ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je SNS jednoglasno prihvatio predlog novih ministara. I on je komentarisao da to što neko više neće sedeti u Nemanjinoj 11 ne znači da nije dobro radio svoj posao.

“Ne vidim zašto se neko definiše kao kažnjen ako ne znam posle osam, deset, šest nije više član vlade, nego se ne radi uopšte o kazni nego se radi o činjenici da morate da menjate povremeno tim, da morate da dajete šanse i drugim ljudima”, rekao je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.

Vučević je potvrdio da će u utorak u Narodnoj skupštini mandatarka Ana Brnabić izložiti ekspoze i saopštiti konačan sastav vlade.

Većina kandidata predloženih za buduće ministre, oglasili su se tokom dana, zahvaljujući na ukazanom poverenju uz obećanje da će posvećeno raditi i doprinositi interesima Srbije.

KOMENTARIŠI