Brnabić: Najverovatnije će se ići na nove izbore u Beogradu

Brnabić: Najverovatnije će se ići na nove izbore u Beogradu

ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se najverovatnije ići na nove, a ne ponovljene izbore u Beogradu, dodajući da “nijedan jedini glas nije ukraden” i da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu izbora 17. decembra.

Premijerka Brnabić je za TV Prva rekla da su izbori prošli, da su bili legitimni, kao i da je posebno u Beogradu bila jaka kontrola da “muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade”.

“Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lep standard – matematika nije politika”, rekla je premijerka, navodeći da su novi izbori, “nikako ponovljeni”, najrealnija opcija u Beogradu.

Kako kaže, Đilasova opozicija se ne raduje novim izborima, jer znaju dve stvari –  da ovi izbori nisu bili pokradeni, i da će na novim izborima imati manje glasova i da će ih izgubiti.

Upitana o tome što u Beogradu počinju konsultacije o Vladi, a u Briselu opozicija traži od stranaca istrage o izborima 17. decembra, Brnabićeva je rekla da opoziciji više nije dovoljan Evropski parlament, već sada idu u Evropsku komisiji da “izmaštavaju kako bi istraga trebalo da izgleda”.

“Oni ne samo da traže ukidanje ili gaženje našeg suvereniteta, već sada traže suspendovanje domaćih institucija i zakona”, rekla je Brnabićeva i naglasila da u tom slučaju Srbija više nije ni protektorat.

KOMENTARIŠI