Brnabić: Okolnosti usporile formiranje vlade, neistina je da struja za privredu poskupljuje

Brnabić: Okolnosti usporile formiranje vlade, neistina je da struja za privredu poskupljuje

ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City // B.P.

Konture nove vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima, rekla je premijerka Ana Brnabić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kaže da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta. Ističe da je nakon govora predsednika Vučića u Ujedinjenim nacijama jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Premijerka Ana Brnabić rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

“Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti”, rekla je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima.

“Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza”, rekla je Brnabićeva.

Kaže da će biti biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

“Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati”, rekla je Brnabićeva.

Podsetila je da se u prethodnim godinama išlo na gasifikaciju Srbije i da imamo manje toplana na mazut nego u vremenu bivše vlasti.

“Tamo gde je još uvek mazut, mi smo ga naručili i je u robnim rezervama, naručili smo dodatnih 30.000 tona da budemo bezbedni”, rekla je Brnabićeva.

KOMENTARIŠI