Brnabić: Sve se svelo samo na datum; SPN: Nema pomaka

Brnabić: Sve se svelo samo na datum; SPN: Nema pomaka

FOTO: URBAN CITY / B.P.

U Skupštini Srbije su završeni višečasovni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Srbija protiv nasilja saopštila da su svi ostali pri svojim stavovima i da nije bilo pomaka.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije postignut dogovor vlasti i opozicije o izbornim uslovima, jer se sve svelo na razgovore o datumima.

Nešto više smo pričali o izbornim uslovima, ali ultimativno je na kraju postavljen datum. Ne birački spisak, izborni uslovi”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare posle razgovora sa delom opozicije.

Što se tiče beogradskih izbora, Brnabić je rekla da će biti održani kada im je zakonski rok, 2. juna.

“U smislu konstruktivnosti, razmene argumenata i mišljenja, ovaj sastanak je apsolutno daleko najbolji do sada. Imali smo jako dobar sastanak i dijalog kojim bi se ponosio svaki parlament na svetu”, konstatovala je Brnabić.

Šefica poslaničke grupe Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je, posle sastanka, da se ni danas nije maklo dalje od početka i da su svi ostali pri svojim stavovima.

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš tvrdi da su se vlast i opozicija saglasili da nema vremena da se poprave izborni uslovi do 2.juna, a to je, kaže, na neki način konstatovano i u izveštaju koji je dostavio ODIHR.

“Vlast je odlučila da ide na izbore sa nama ili bez nas. Možemo da sačekamo još dan ili dva, ali pod ovim uslovima mi na te izbore ne možemo da izađemo”, rekao je Ponoš.

Na pitanje zašto će tek u petak da saopšte odluku imajući u vidu da već sada kažu da neće pod ovakvim uslovima na izbore, Ponoš je kazao da postoje organizacije u okviru koalicije koje još nisu završile interne procedure, a da postoje organizacije koje imaju jasan stav na tu temu.

KOMENTARIŠI