Foto: Urban City / I.P.

Ništa se ne krije, ništa se neće odlučiti bez naših građana, bez našeg naroda, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji i razgovorima sa međunarodnim pregovaračima.

Sutra će građani moći još jednom da čuju od predsednika Srbije o razgovorima koje je imao sa međunarodnim pregovaračima, a u utorak će se na sednici Vlade, zajedno sa predsednikom, govoriti o ekonomskom rastu, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

“Važno nam je da se dalje borimo za jaku Srbiju u svakom pogledu. Sve ćemo otvoreno i transparentno komunicirati sa našim narodom, sve teške odluke donosićemo sa našim narodom, a svu odgovornost ponećemo mi”, rekla je Brnabićeva u gostovanju na televiziji Pink.

Premijerka je ponovila reči predsednika Srbije da su pred nama teški dani.

“Atmosfera je krajnje ozbiljna, pred nama su jako teški dani, ali znali smo da će tako biti”, rekla je Brnabićeva.

Govoreći o reakciji opozicije, premijerka je rekla da “ljudi kreću od sebe i od toga kako su oni radili”.

“Od kada je SNS na vlasti sve se radi transparentno, Vučić je često eksplicitniji na sastancima sa strancima nego kada priča o tome šta se na tim sastancima govorilo. Kada se obraća narodu, on uvek to ublaži”, rekla je Brnabićeva.

Kako je rekla premijerka, koristeći izraz predsednika Vučića, moramo da “meandriramo” u izazovima, ali da držimo isti pravac, da štitimo svoje interese i sami donosimo odluke o unutrašnjoj i spoljnoj politici, bez nametanja sa strane, od velikih sila bilo sa jedne ili  druge strane.

“Ono što priča opozicija jeste sramota za njih da politički ušićari u teškim trenucima i okolnostima”, rekla je premijerka.

Kako kaže, vremena od Drugog svetskog rata do sada nisu bila teža, dodaje da su pritisci sve teži i veći. Ističe da je cilj da se nastavi put donošenja odluka nas samih o nama samima, ali i nastavak podizanja životnog standarda naših građana.

“Mnogo smo uradili da se Srbija podigne poslednjih godina, da sa začelja postane lider i da se u mnogim stvarima takmiči sa državama članicama EU. Mi taj položaj ne smemo da ugrozimo, ali sa druge strane ne smemo da ugrozimo naše nacionalne interese”, naglasila je premijerka.

Postoji jedan najvažniji nacionalni interes oko koga nema pregovora, naglasila je premijerka i, sa druge strane, da znamo da ne možemo da ugrozimo sve ono što smo postigli u smislu kvaliteta života i ekonomskog prosperiteta.

“Odlučićemo zajedno i sve odluke koje donesemo važno je da Srbija mora da nastavi da napreduje, da povećava plate i penzije, da vraća svoje mlade i da privlači i dalje strane investitore”, naglasila je premijerka Ana Brnabić.

KOMENTARIŠI