ANA BRNABIĆ, Foto: Urban City // B.P.

Pređena brojka od 30 odsto punoletnih osoba u Srbiji koje su vakcinisane, i prvije dan posle dugo vremena da ima više otpusta nego prijema u kovid bolnicama, rekla je za RTS premijerka Ana Brnabić. Istakla je da su masovni skupovi neprihvatljivi i da joj je to tužno i neshvatljivo.

Ana Brnabić je rekla, gostujući u Dnevniku RTS-a da je, nakon što se predsednik Vučić vakcinisao, opet krenulo neverovatno interesovanje za vakcine u Srbiji.

Ističe da je dan posle vakcinacije Aleksandra Vučića samo za jedan dan vakcinisano više od 80.000 građana.

Brnabićeva je navela da je danas za nju važan dan jer su se desile dve fenomenalne stvari.

Prva je, kako je istakla to što je pređen nivo od 30 odsto vakcinisanih (makar prvom dozom) koji su stariji od 18 godina.

Kao drugi indikator je navela da je danas prvi dan posle dugo vremena da ima više otpuštenih iz bolnica nego prijema.

“Zahvaljujući vakcinaciji i merama, vidi se stabilizacija”, rekla je premijerka.

Sledeće nedelje moguće da ugostitelji počnu da rade u zatvorenom

Govoreći o vakcinaciji građana iz regiona, Ana Brnabić je rekla da ta akcija nije potpuno prekinuta i da je juče upućeno 10.000 doza “Astra-Zeneka” vakcine kao pomoć kantonu Sarajevo.

“Ali sada nam je potpuni fokus na našim građanima”, rekla je premijerka i dodala da oni dolaze i iz dijaspore i regiona.

Ana Brnabić je rekla da će u ponedeljak biti otvoreni tržni centri i da se nada da će od 19. aprila deca ponovo ići u škole.

Kako je rekla, nada se da će tokom nedelje biti doneta odluka o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru.

KOMENTARIŠI