Bulevar uskoro pod nazivom Trg Velibora Vasovića

Bulevar uskoro pod nazivom Trg Velibora Vasovića

Adresni registar u potpunosti ažuriran i sad se samo čeka na postavljanje tabli sa nazivima i brojevima

Požarevac je među prvim lokalnim samoupravama u Srbiji kompletno završio svoj adresni registar, u kojem svaka od ukupno 589 ulica ima svoj naziv, a sve kuće svoj broj.

Ovaj obimni posao urađen je u okviru realizacije državnog projekta „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“, koji predviđa da do sredine ove godine svuda budu istaknute table sa nazivima ulica i kućnim brojevima. Za sada nije poznato kada će nove table moći da se preuzmu, ali se to očekuju u najskorije vreme.

Takođe, nije poznat ni broj građana koji zbog promene naziva ulice ili broja moraju da pribavljaju nova lična dokumenta. To će sigurno biti veliki broj, jer su među njima i žitelji 207 ulica koje su ranije bile bezimene. Lična dokumenta moraće da menjaju i oni čije su ulice još ranije promenile ime, a tek sada je to i ozvaničeno.

Takav slučaj je sa nekadašnjim Bulevarom, koji će se ubuduće zvati Trg Velibora Vasovića, po našem čuvenom fudbaleru i treneru. Većini ulica u Požarevcu nije menjan naziv, a među njima je i Lenjinova, u najužem centru grada.

 

KOMENTARIŠI