U čast Svetog Trifuna organizovan Dan vina i ljubavi u Malom Crniću

U čast Svetog Trifuna organizovan Dan vina i ljubavi u Malom Crniću

U čast Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara, i iskrene ljubavi svih hrišćana, u čitaonici „Osam nijansi plave“, Biblioteke „Srboljub Mitić“, organizovan je „Dan vina i ljubavi“

Na samom početku programa, minutom ćutanja, posle pozdravne reči direktorke Biblioteke i predsednice KK „Stiška svitanja“, Danijele Božičković Radulović , odata je počast, tek preminuloj Slobodanki Milić, ženi koja je uvek bila verna zavičaju i kulturi. Glasom „slavuja“, oplemenjivala je  sve književne večeri, manifestacije i pratila stihove naših pisaca. Prikazan je kraći film o Slobadanki Milić, pod nazivom „Bele ruže, nežne ruže..“, nazvan po pesmi, koju je poslednju otpevala, i to baš u biblioteci „Srboljub Mitić“.

Foto: Urban City

Stihove o vinu i ljubavi govorili su pesnici: Lidija Malović, iz Beograda, Magdalena Redžević iz Kostolca, Slađana Stošić iz Požarevca, Svetlana Perišić iz Smoljinca, Dragan Žuržević, Biljana Mešić Janković iz Petke, Katarina Lazić, Zlatan Pejkić iz Kostolca, Dragan Radosavljević, Slavica Jovanović, Ljubisav Grujić – Gruja iz Požarevca, Špejtim Sole Sojeva iz Beograda, Radmila Zorić iz Salakovca, Zlatija Radovanović iz Batuše, Zorka Stojanović iz Malog Crnića i Danijela Božičković Radulović iz Petrovca na Mlavi, direktorka Biblioteka, koja je bila i moderator programa.

Foto: Urban City

Uz stihove i vino, nezaobilazne se bile i prekrasne izvorne pesme u interpretraciji Slobodana Jankovića i Marije Stojićević.

Ulaznica u Biblioteku  je bila  VINO,  a izlazak se „plaćao“ STIHOM.

KOMENTARIŠI