Busije dobija još 2,5km toplifikacione mreže, vrednost radova 58,5 miliona dinara

Busije dobija još 2,5km toplifikacione mreže, vrednost radova 58,5 miliona dinara

Prema rečima direktora JP Toplifikacija Dejana Dačića radovi se izvode u 9 ulica, 2,5 km toplifikacione mreže i obuhvaćeno je 114 korisnika za priključenje na mrežu

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je sa direktorom toplifikacije Dejanom Dačićem obišao radove na toplifikacionoj mreži u naselju Busije. Vrednost radova na toplifikaciji u ovom delu grada iznose 58.500.000 dinara.

Prema rečima direktora JP Toplifikacija Dejana Dačića radovi se izvode u 9 ulica, 2,5 km toplifikacione mreže i obuhvaćeno je 114 korisnika za priključenje na mrežu u okviru ovih radova urađena je i podstanica u ulici Alekse Dundića, koja je predviđena za distribuciju na ovoj lokaciji. Ove godine neće biti gotovi radovi, ali se očekuje da jedan deo lokacije bude pušten u rad.

Dejan Dačić, Foto: Grad Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović rekao je da ove godine sa sredstvima toplifikacije biće izdvojeno oko 580 miliona dinara, u poslednjih dve i po godine preko 1000 korisnika je priključeno na mrežu. Gradonačelnik je pozvao sve koje su u mogućnosti da se priključe na toplifikacionu mrežu da to i urade zato što je to veoma bitno i za zaštitu životne sredine. On je najavio da kada se završi sa radovima počeće asfaltiranje svih ovih ulica.

Foto: Grad Požarevac

U toku su radovi u MZ Gornja mala i u ulici Ive Marinkovića gde se gradi podstanica, za novih 115 priključaka, takođe završeni su radovi na toplifikaciji ulice Sokobanjska u vrednosti od 15 miliona dinara.

KOMENTARIŠI