PODELI

Pokojni Staniša Mirković (68), iz Šapina kod Malog Crnića, pozvao je telefonom policiju u pomoć u utorak ujutru, samo desetak minuta pre nego što ga je usmrtio komšija Mlađan Vesić (42). Njihov dolazak Mirković nije sačekao zatvoren u svojoj kući, već je izašao u dvorište, gde ga je Mlađan usmrtio s nekoliko udaraca drvenom motkom po glavi. Iako je patrola ubrzo stigla, zatekli su samo beživotno telo napadnutog.

– Mlađan je najpre razbio stakla na Stanišinoj kući i nije znao da je Mirković već nazvao policiju. Zbog toga posle zločina nije odmah pobegao, već je nađen u blizini, s motkom u ruci – saznaju Novosti iz izvora bliskog istrazi.

Prilikom saslušanja pred zamenikom višeg javnog tužioca, on je priznao delo za koje se tereti, ali je tvrdio da nije nameravao da ubije komšiju. Navodno, hteo je samo da ga zaplaši, jer je strahovao da ovaj hoće da ga ubije.

Osumnjičenom je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo.

NASILNIK

Uhapšeni Vesić odranije je poznat po nasilništvu, a sklon je i alkoholu. Meštani kažu da je postao takav jer je rastao uz agresivnog oca, koji je preminuo od posledica ranjavanja u jednoj seoskoj tuči.

KOMENTARIŠI