Carinici otkrili BMV sakriven ispod cerade kamiona

Carinici otkrili BMV sakriven ispod cerade kamiona

Granični prelaz Gradina, Foto: Urban City // B.P. / 17.8.2023.

Carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac otkrili su 29. februara ispod cerade kamiona sakriven automobil. Na graničnom prelazu Batrovci, za vikend, sprečen pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil “porše”, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova i kada je nakon uklanjanja cerade, u tovaru pored prijavljene robe uočen i BMV bez registarskih oznaka.

Za utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje, navodi Uprava carina.

Takođe, službenici Uprave carina su za vikend na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil ”Porsche Panamera 4s” čija je vrednost procenjena na više od 77.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Kako se navodi, slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin, koji je na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, da bi tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

Budući da on u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka.

KOMENTARIŠI