Celo selo dobilo na lotou, samo njega zaobišli milioni

Celo selo dobilo na lotou, samo njega zaobišli milioni

Svi meštani sela Sodeta postali su dobitnici Španske božićne lutrije osim nesrećnog Grka koji nije mnogo mario za igre na sreću

Kada je na španskoj lutriji izvučen broj 58268 skoro celo selo Sodeto sa 250 stanovnika je počelo da slavi premiju od 100 miliona evra. Svi su postali dobitnici na izvlačenju takozvanog “debeljka” (el gordo) osim nesrećnog došljaka iz Grčke Kostasa Micotakisa koji nije mnogo mario za “kult lotoa” u ovom mestu pa nije ni kupio loz.

Ova nesvakidašnja situacije desila se zato što prodajna mesta Španske božićne lutrije često dobijaju svega jedan ili dva različita broja.
Meštani su odmah izašli na trg u centru da proslave. Neke je vest zatekla na traktoru i nisu mogli da veruju dok nisu videli razdragane komšije. Žene su opsele jedinu frizerku u želji da se doteraju za televizijske kamere koje sigurno dolaze, ali je i ona uzela slobodan dan kako bi slavila.


Seljani su, imajući u vidu da je ovo siromašan deo zemlje, svoj deo bogatstva potrošili pretežno na otplatu dugova i ulaganje u svoje farme, dok su zidari zadovoljno trljali ruke zbog onih koji su rešili da renoviraju domove. 

Dok je tekao šampanjac jedini ”gubitnik” Kostas nije pao u očaj već je snimao dokumentarac o svojim komšijama pošto je po profesiji producent.

KOMENTARIŠI