Četiri osobe uhapšene, omogućili 41 kandidatu da položi teorijski deo vozačkog ispita

Četiri osobe uhapšene, omogućili 41 kandidatu da položi teorijski deo vozačkog ispita

Foto: MUP

Četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su zloupotrebom svog položaja omogućili 41 kandidatu da položi teorijski deo vozačkog ispita za A i B kategoriju.

Uhapšeni su M. Ž. (1959) zakonski zastupnik Privrednog društva “M&S plus” DOO Trstenik, M. P. (1964) odgovorno lice ovog privrednog društva, Lj. M. (1970) i Z. M. (1969) policijski službenici PU Kruševac, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju uhapšen M. M. (1984).

Sumnja se da su M. Ž. i M. P. članovi komisije za održavanje teorijskog dela vozačkog ispita, kao i policijski službenici Lj. M. i Z. M., u toku 2022. i 2023. godine, angažovali M. M. da za vreme polaganja teorijskog vozačkog ispita, u prostorijama firme “M&S plus”, korišćenjem HDMI kablova i WIFI miševa, nezakonito pristupa računarima koji su povezani na MUP-ovu aplikaciju i tako rešava testove za polaganje vozačkog ispita za A i B kategoriju.

Na taj način su, kako se sumnja, prekoračivši svoja ovlašćenja, 41 kandidatu omogućili da položi teorijski vozački ispit za A i B kategoriju što predstavlja obavezni uslov za dobijanje vozačke dozvole.

Takođe, sumnja se da su od 41 kandidata, njih 31 pribavili uverenja o položenom vozačkom ispitu, predali nadležnim policijskim upravama i policijskim stanicama na osnovu kojih su dobili vozačke dozvole. Protiv njih biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

M. M. i M. Ž. su sprovedeni tužiocu, dok je M. P, Lj. M, i Z. M. određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

KOMENTARIŠI