Centar za kulturu Požarevac pokrenuo je javnu nabavku koja se sprovodi u pregovaračkom postupku bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda u skladu sa Zakonom i podzakonskim aktima kojima se uređuje javna nabavka.

Rok grupa ATHEIST RAP objavila je 12. aprila na svom sajtu da će nastupiti na 38. Majskoj gitarijadi na Moravskoj laguni od 14 časova u okviru turneje “Prvih 30 godina”.

Foto: P.Ž.

Ideja za osnivanje je nastala je na koncertu Rambo Amadeusa u Novom Sadu, 29. novembra 1988. Osnovali su ga Aleksandar Popov i Vladimir Kozbašić. Prvi koncert bend održava 22. maja 1989. godine i ovaj datum se vodi kao datum kada je bend osnovan.


POVEZANE VESTI:

Pre 40 godina održana prva Majska gitarijada na Moravskoj laguni, počele prijave za ovogodišnju


Prvo izdanje sa četiri pesme snimljeno je 1990. godine za Jugoton, ali ono nažalost nikad nije izašlo iz štampe. Debitantski album „Maori i crni Gonzales“ bend je izdao 1993. godine. Pesme „Varburg limuzina“ i „Blu trabant“ plasirale su ovaj bend na vrhove skoro svih top-lista u bivšoj Jugoslaviji.

Majska gitarijada prvi put je održana davne 1979. godine i od tada se organizuje svake godine i okuplja ljubitelje ove vrste muzike i rok muzičare iz raznih krajeva Srbije i regiona.

Podsećamo, pobednik 37. Majske gitarijade je bend Aleja velikana iz Beograda.

 

KOMENTARIŠI