PODELI

Opšta bolnica Požarevac, prema odluci Ministarstva zdravlja, od jutros je kovid bolnica za sve obolele iz Srbije.

Povodom toga Opšta bolnica Požarevac medijima je poslato saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Obezbedili smo 230 bolničkih postelja na infektivnom i internom odeljenju koji su striktno odvojeni kao „crvena zona“ i potpuno su fizički zasebne celine od tzv „zelene zone“ gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom. Ako se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10 – 15 kreveta za kovid pacijente.

Do danas u podne u „crvenoj zoni“ OB Požarevac je hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga i devet iz drugih gradova, uglavnom iz Beograda. Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na koronavirus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa”, navodi se.

“U našoj bolnici na lečenju će biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu. Ističemo da je povećan broj hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima koronavirusa. U poslednjih pet dana prima se u proseku po deset pacijenata iz našeg okruga, zbog čega savetujemo oprez i primenu svih propisanih mera zaštite.

U skladu sa odlukom ministra zdravlja, Opšta bolnica Požarevac će medijima dostavljati izveštaje o svakoj bitnoj promeni broja obolelih i hospitalizovanih pacijenata, kako bi javnost bila blagovremeno i istinito informisana, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI