Asocijacija turističkih agencija Crne Gore pozvala je Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti da razmotri zahtev turističke privrede i potpuno liberalizuje ulazak gradjana Srbije i zemalja regiona u Crnu Goru.

Predsednik te asocijacije Orhan Hodžić je kazao da je turistička privreda od početka pandemije najviše pogodjena delatnost u Crnoj Gori i svetu. Ističe da će biti potrebno dosta vremena da se ova značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo, kako bi nastavila uspešno da funkcioniše.

Navodi i da zbog trenutnih formalnosti i dodatnih troškova za ulazak u Crnu Goru u najvećoj meri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i drugi pružaoci usluga.

“Letovi nisu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahteva i za naše gradjane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati. Činjenica je da nas danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100.000 stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak gradjana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih”, naveo je Hodžić, preneo je podgorički portal CdM.

KOMENTARIŠI