Čupoviću i Živanoviću uslovne kazne zbog tuče na fudbalskoj utakmici u Topolovniku

Čupoviću i Živanoviću uslovne kazne zbog tuče na fudbalskoj utakmici u Topolovniku

Od udaraca i pada ne beton, oštećeni Paunović zadobio je potres mozga, prelom 12 rebara i nosne, jagodične i vilične kosti.

Osnovni sud u Velikom Gradištu pravosnažno je osudio Nemanju Čupovića (28) iz Trnova kod Raške na godinu dana zatvora, uslovno na dve godine, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nenadu Paunoviću (44) iz Topolovnika, a Andreja Živanovića (29) iz Beograda na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zbog nasilničkog ponašanja.

Čupović je oštećenom Paunoviću isplatio 230.000 dinara kao obeštećenje za povrede, dok će Osnovnom tužilaštvu, kao i Živanović, platiti 33.000 dinara na ime sudskih troškova.

Ova presuda, doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, predstavlja sudski epilog tuče do koje je došlo 10. avgusta prošle godine, na revijalnoj utakmici veterana na turniru u malom fudbalu u Topolovniku, nakon svađe oko dosuđenog faula. Od udaraca Čupovića, Paunović je zadobio potres mozga i prelome nosne, jagodične i vilične kosti, a usled pada na beton polomljeno mu je i 12 rebara.
Dok je u nesvesti ležao na betonu, Živanović ga je udario nogom, kao i Jezdimira Perića (56), pa je osuđen za nasilničko ponašanje.

KOMENTARIŠI