Danas, 7. marta u svečanim salonima Gradskog zdanja, organizovan je svečani prijem za učenike iz Italije, Poljske, Grčke, Malte koji u okviru projekta
ERASMUS+ (Freedom to Learn 2) borave u Požarevcu.

Požarevačka gimnazija je jedan od učesnika projekta ERASMUS+ “Freedom to Learn 2” koji je usmeren na učenje, razmenu iskustava nastavnika u procesu učenja i razvijanje veština, ključnih i digitalnih kompetencija učenika.

Partneri u projektu su škole iz pet zemalja, pored Srbije još i Italija, Poljska, Grčka i Malta. Danas su ih predstavnici lokalne samouprave ugostili u Svečanim salonima, proveli ih kroz Gradsko zdanje i poželeli dobrodošlicu i srećan rad.

Učenicima i nastavnicima dobrodošlicu je poželeo gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović koji je između ostalog rekao da Grad Požarevac kao i Republika Srbija shvataju značaj ulaganja u obrazovanje, kao i činjenicu da se ono vremenom menja. -“Ne menjaju se matematičke formule ili zakoni fizike, već način prenošenja znanja. Pretpostavljam da je upravo to jedan od glavnih ciljeva Erasmus plus projekta koji bi trebao da kroz razmenu iskustava nastavnika poboljša proces učenja i razvijanje veština učenika”, rekao je još gradonačelnik.

KOMENTARIŠI