Učenici i nastavnici iz Španije i Nemačke gostovali u Požarevcu

Učenici i nastavnici iz Španije i Nemačke gostovali u Požarevcu

Prijem za učenike i nastavnike iz Španije i Nemačke i njihove domaćine iz OŠ „Sveti Sava“ upriličio je zamenik gradonačelnika Predrag Mijatović sa saradnicima.

Ovom prilikom Mijatović je poželeo svima dobrodošlicu u Požarevac, grad otvorenog srca i dobrih ljudi:

“Osnovna škola Sveti Sava je dugogodišnji učesnik programa Еrazmus Plus, i svi mi u gradu to prihvatamo kao veliki kompliment obrazovnog sistema našeg grada i države. Pored unapređenja obrazovanja, znamo da je još jedna vrednost ovog projekta i zbližavanje različitih kultura. elika je vrednost to što su u sklopu ovog programa od 2017. godine, učenici i nastavnici osnovne škole Sveti Sava bili u prilici da 25 puta putuju širom Еvrope, i time reprezentuju našu Srbiju i njenu kulturu, kao i društvene norme. U isto vreme, neprocenljivo je blago što su mnogi mališani iz više evropskih zemalja posetili naš grad i upoznali se sa njegovim lepotama.“

Podsećajući da škola ima podršku grada u okviru programa Еrasmus plus, direktorka škole Margareta Sekulović je naglasila da škola „Sveti Sava“ sarađuje sa mnogim školama iz brojnih evropskih zemalja i koja neguje evropske vrednosti i širi ih kod svojih učenika.

Nastavnice iz Španije i Nemačke koje su doputovale sa učenicima navode da su prilikom dolaska u Srbiju imale određene predsrasude, ali da ih je topla dobrodošlica, kao i sve aktivnosti koje su organizovane tokom boravka u gradu, veoma prijatno iznenadili, a sa ovog putovanja poneće najlepše utiske.

KOMENTARIŠI