Đaci ove škole oduševljeni mobilnim planetarijumom

Đaci ove škole oduševljeni mobilnim planetarijumom

Mobilni planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata u našem univerzumu

Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu, stvarajući tako nezamenjivo obrazovno iskustvo.

Projekcije u mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika, i predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

Program mobilnog planetarijuma podrazumeva 5 programskih celina, od kojih svaka traje po sat vremena. Čine ih planetarijumske projekcije koje vode stručni predavači, kao i atraktivne filmske projekcije. Tokom jednog dana programu može prisustvovati 250 posetilaca.

Učenici OŠ “Milutin Milanković” iz Rabrova imali su tu priliku da se u njihovoj školi premijerno bude predstavljen planetarijum.

Mobilni planterijum u Rabrovu

”Ovo je stvarno jedno nezamenljivo obrazovno iskustvo”, rekao je direktor škole Vladimir Todosijević“, “Projekcije u putujućem planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti astronomije i prirodnih nauka, tako da ne čudi velika zainteresovanost i jednako ushićenje koje su izazvale kako kod đaka tako i kod nastavnika”, dodao je.

Mobilni planterijum u Rabrovu

KOMENTARIŠI