Foto: Urban City / A.K. / arhiva

Lider SPS-a Ivica Dačić poručio je da će ta partija i Srpska napredna stranka imati jednog zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima – ukoliko SNS predloži Aleksandra Vučića.

Imaćemo jednog zajedničkog predsedničkog kandidata i to će biti Aleksandar Vučić, poručio je predsednik Skupštine Srbije i SPS-a Ivica Dačić i dodao da je to “sasvim logično”.

“Prošli put je Vučić bio naš zajednički kandidat, podržaćemo ga opet ako ga SNS predloži, drugog ne možemo da podržimo, u suprotnom mi ćemo imati svog kandidata”, naglasio je predsednik SPS-a u emisji “Tačno tako” na televiziji Tanjug.

Takođe je napomenuo da bi bilo “politički nekorektno i nezamislivo” da se kandiduje protiv Vučića.

Što se tiče zajedničke liste na parlamentarnim izborima, Dačić je rekao da to zavisi od reakcije biračkog tela, da su to ozbiljna analitička pitanja – u smislu šta će doneti više glasova, kao i da zalaganje za zajedničku listu nije zalaganje da se SPS utopi u SNS i pitanje ideologije, već da li je to logičnije ako već kandidat za predsednika bude zajednički.

Dačić je naglasio i da ako SPS i SNS budu na izbore izlazile sa jednom listom, to će onda biti i na republičkom novou i na nivou Beograda, po istom principu, ali da se još razgovara o tome.

Naveo je i da za devet godina koalicije nije bilo različitih stavova sa Vučićem, da su ponosni na sve što su zajedno uradili, kao i da je doneta odluka o nastavku saradnje, a da je sada fokus na definisanju načina tog zajedničkog nastupa na izborima.

KOMENTARIŠI