Gradu Požarevcu računarska oprema

Gradu Požarevcu računarska oprema

Foto: Urban City / B.P.

Grad Požarevac učesnik je pilot projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“ koji ima za cilj povećanje vidljivosti industrijskih zona u Srbiji, kroz saradnju sa RGZ-om kao i unapređenje rada kroz razmenu iskustava sa partnerima iz Švedske.

Projekat sprovode Republički geodetski zavod i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Švedske agencije za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmateriet i 11 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Požarevac.

Kroz projekat će biti izrađena posebna platforma u kojoj će biti predstavljene i opisane sve industrijske zone u 11 gradova i opština sa kompletnom infrastrukturom i ostalim podacima koji su značajni za investitore. Kako se čitav proces nalazi u završnoj fazi, u prostorijama Republičkog geodetskog zavoda organizovana je podela računarske opreme za učesnike, dok je prethodnih nedelja sprovedeno izveštavanje vezano za aktivnosti na projektu. Na skupu koji je organizovan prilikom podele računarske opreme prisustvovali su direktor RGZ-a mr Borko Drašković, menadžer projekta iz Švedske Matijas Rantanen, članovi projektnog tima iz Srbije, kao predstavnici gradova i opština koji su učestvovali na projektu, dok su Grad Požarevac predstavljali predsednik Skupštine Predrag Mijatović i Jovana Jurišić, savetnik u Odeljenju za imovinsko pravne poslove u Gradskoj upravi Požarevca.

KOMENTARIŠI