Đacima iz socijalno ugroženih porodica podeljeni paketići sa školskim priborom

Đacima iz socijalno ugroženih porodica podeljeni paketići sa školskim priborom

Pedesetoro đaka nižih razreda osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica opštine Veliko Gradišta primilo je danas paketiće sa školskim priborom.

Zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, i direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, u prepunoj svečanoj sali Skupštine opštine,  podelili su učenicima od drugog do četvrtog razreda paketiće koje je obezbedila opština u saradnji sa Centrom.

“Svim đacima prvacima smo poklonili inicijalni paketić kojim pomažemo roditeljima polazak dece u prvi razred. Ove godine smo rešili da i deci od drugog do četvrtog razreda, koja ispunjavaju uslov, podelimo po jedan paketić. U njemu je sve što je potrebno za početak školske godine, osim knjiga, da imate sve što i vaši drugari. Opština će i ubuduće pomagati porodice i đake kako biste imali srećno detinjstvo.“, rekao je zamenik predsednika, Marković.

Prisutne je, ispred Centra za socijalni rad, pozdravila direktorka Brajković. “Pored svih teških poslova kojim se bavimo, ovo je jedan od najlepših – rad sa decom, da se pomogne rođenju beba i deci u školovanju. Paketiće će dobiti deca koja su prepoznata od stručnih službi i u školama.“, navela je ona i zahvalila roditeljima što su izdvojili vreme da dođu i doveli decu.

Inače, opština Veliko Gradište sprovodi socijalni program kojim, sa Centrom za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece, nezaposlenih majki i žena kojima je potrebna vantelesna oplodnja te mladih bračnih parova.

KOMENTARIŠI