Dan bezbednosti saobraćaja u Braničevskom okrugu obeležen i u Malom Crniću

Dan bezbednosti saobraćaja u Braničevskom okrugu obeležen i u Malom Crniću

Cilj ove saradnje je da se, kroz edukativne programe i razmenu stručnog znanja, utiče na nivo svesti bezbednog ponašanja u saobraćaju kod svih građana

U cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju, potpisan je Protokol o saradnji između Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i kompanije Arriva Litas, deo Deutsche Bahn-a, globalnog lidera u oblasti usluga transporta i logistike, i Arriva Grupe koja posluje u 14 zemalja.

Foto: Urban City

Tim povodom, realizovan je i Dan bezbednosti u saobraćaju u Braničevskom okrugu, kroz edukativan program za decu, mlade, penzionere, motocikliste i traktoriste u Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Malom Crniću, Osanici i Žagubici.

Foto: Urban City

U  okviru Dana bezbednosti u saobraćaju održane su preventivne aktivnosti i u Malom Crniću.

Foto: Urban City

Podeljeni su brojni edukativni  materijali, dečija auto sedišta, kacige za motocikliste, rotaciona svetla za traktoriste, setovi za mlade vozače, dok su najmlađi učili o saobraćaju putem interaktivne predstave „Pažljivko“, u realizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.

Foto: Urban City

Cilj ove saradnje je da se, kroz edukativne programe i razmenu stručnog znanja, utiče na nivo svesti bezbednog ponašanja u saobraćaju kod svih građana.

Foto: Urban City

Edukacija dece i ostalih ciljnih grupa osnova je blagovremenog razvoja saobraćajne kulture, a ujedno i prevencija svih neželjenih ishoda u oblasti drumskog saobraćaja i transporta.

KOMENTARIŠI