Dan pobede nad fašizmom 9. maj, u opštini Malo Crniće obeležen je posetom i polaganjem venaca na Spomen obeležje stradalim žrtvama, u borbama za oslobođenje Drugom svetskom ratu, u Batuši. Vence su položili u prisustvu građana, predstavnika lokalne samouprave, direktora javnih preduzeća i ustanova, i članova Saveza udruženja boraca Malo Crniće, predsednik opštine Mališa Antonijević, zamenik predsednika Opštine, Goran Dačić, predsednica Skupštine opštine, Goranka Beba Stević, i predstavnici Mesne zajednica Batuša.

O danima stradanja i žrtvma u odbrani od okupatora u celom svetu a i kod nas, govorio je predsednik opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević:
„…Svaki put na ovaj dan, red je da se poklonimo onima, koji su svoje živote dali da živimo danas u miru i da ne dozvolimo da se nikada više ne plati onakva cena koja je plaćena krvlju i ljudskim životima. Ne smemo dozvoliti da fašizam ponovo oživi, kako u našoj zemlji, tako i u drugim zemljama. Ukoliko dođe do nekih nesuglastica, moraju se rešavati mirnim putem, diplomatijom, i drugim vidovima odbrane od zla koje donosi fašizam…“ rekao je predsednik opštine Malo Crniće.

KOMENTARIŠI