Ko su favoriti na kladionicama za pobednika Evrovizije?

Ko su favoriti na kladionicama za pobednika Evrovizije?

Poznat je i redosled nastupa, pa će tako predstavnici naše zemlje, Sanja Ilić i Balkanika, svoju numeru izvesti deseti po redu

Evrovizijsko finale održaće se sutra u Lisabonu 63. godinu zaredom. I dok se finalisti spremaju za predstavljanje publici, kladionice širom Evrope već mesecima prognoziraju ko bi mogao biti ovogodišnji pobednik. Za sada, na vrhu liste su Kipar i Izrael.

Pored ove dve, u top pet zemalja koje bi mogle da osvoje evrovizijsku pobedu nalaze se i Francuska, Litvanija i Švedska.

Kiparska predstavnica Eleni Foreira, sa pesmom „Fuego“, već mesecima, od predstavljanja pesme javnosti, vodi na kladioničarskim listama. Ni nakon polufinalnog nastupa njena pozicija nije uzdrmana, kao ni mesto drugoplasirane Nette koja sa pesmom „Toy“ predstavlja Izrael.

Zemlje koje se na međunarodnim kladionicama kotiraju u deset najboljih jesu i Nemačka, Italija, Norveška, Irska i Estonija.

Numere kojima kladioničari ne predviđaju dobar plasman jesu srpska pesma „Naša deca“ koja se nalazi na poslednjem mestu od ukupno 26 izvedbi, zatim pesme Albanije, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Portugala.

Da kladionice znaju pogrešno da procene potvrdio je prolazak u finale predstavnika Albanije, Irske, Finske, Slovenije i Srbije koje nisu bile kotirane za učešće u finalu.

Finalne nastupe izvešće ukupno 26 država, većina zemalja za plasman u finale borila se kroz dva polufinala, a zemlja domaćin kao i Nemačka, Italija, Francuska, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo u finale prošle su direktno.

Poznat je i redosled nastupa, pa će tako predstavnici naše zemlje, Sanja Ilić i Balkanika, svoju numeru izvesti deseti po redu.

KOMENTARIŠI