Dan zaštite životne obeležen u Požarevcu

Dan zaštite životne obeležen u Požarevcu

Svetski dan zaštite životne sredine je dan koji se obeležava u celom svetu svakog 5. juna kroz razne aktivnosti i kampanje, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Poljoprivredna škola je danas ugostila predstavnike grada Požarevca, Visoke tehničke škole iz Požarevca, Poljoprivredne savetodavne stručne službe i sve zainteresovane za ovu temu predavanja.

Dan zaštite životne sredine se obeležava kroz predavanje o organskoj hrani.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Svrha predavanja je da se učesnici upozanju sa nemogućnošću da se danas proizvodi isključivo organska hrana, već konvencionalna. Kako je ekologija sve više značajna oblast kojom se bave svi segmenti društva.

da zivotne s 05p
Saša Gluvakov član gradskog veća zadužena za resor poljoprivrede

Saša Gluvakov zadužena za resor poljoprivrede, istakla da grad Požarevac ulaže sredstva za održavanje životne okoline i napominje da će u narednom periodu to biti još podignuto na viši nivo.

Direktor Poljoprivredne škole “Sonja Marinković” iz Požarevca, Vidoje Vukašinović je izjavio da Poljoprivredna škola planira da uvede smer zaštita životne sredine, za školsku 2018/2019 školsku godinu.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Svetski dan zaštite životne sredine, 5. juni će danas biti obeležen u svetu i Srbiji pod sloganom “Ja sam sa prirodom” uz niz aktivnosti.

 

Foto: Urban city
Foto: Urban city

KOMENTARIŠI