Danas hladno u Požarevcu, bez novih snežnih padavina

Danas hladno u Požarevcu, bez novih snežnih padavina

Najviša temperatura biće oko 0 stepeni Celzijusa

Foto: Urban City

U Srbiji će ujutru biti umeren, ponegde i jak mraz, magla ili niska oblačnost. U Banatu i u centralnim predelima biće i jak mraz, sa temperaturama od -12 do – 5 stepeni, upozorio je RHMZ.

Naoblačenje koje će pre podne zahvatiti severne, posle podne proširiće se i na ostale predele, samo će tokom prepodneva u centralnoj i južnoj Srbiji biti umereno oblačno sa sunčanim periodima. Provejavanje slabog snega očekuje se na severu zemlje. Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na zapadni. Jutarnja temperatura od -12 do -5, najviša dnevna od -3 na jugu do 3 stepena Celzijusa na severu.

U Požarevcu će ujutru biti umeren, na širem području grada i jak mraz, od -10 do -5 stepeni Celzijusa. Tokom dana umereno i potpuno oblačno i malo toplije. Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na zapadni. Najviša temperatura biće oko 0 stepeni Celzijusa.

Toplije od nedelje

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 19. janaura, očekuje se da će od nedelje biti toplije.

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo.

Tokom noći ka ponedeljku i u ponedeljak biće oblačno, na severu sa kišom, u centralnim predelima sa mešovitim padavinama (kiša i sneg), dok će na jugu i u brdsko-planinskim predelima padati sneg.

U utorak će biti promenljivo oblačno, na severu suvo sa sunčanim periodima, u ostalim predelima mestimično sa slabim snegom.

U sredu i četvrtak biće suvo sa dužim sunčanim periodima i toplije. U petak se očekuje novo naoblačenje sa kišom, koja će u subotu preći u sneg.

KOMENTARIŠI