Danas kiša i pad temperature, uveče slab sneg u Požarevcu

Danas kiša i pad temperature, uveče slab sneg u Požarevcu

Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 12 C

Jače naoblačenje sa kišom i padom temperature danas će se sa severa i zapada Srbije tokom dana proširiti na ostale krajeve zemlje.

Na visokim planinama sneg. Više padavina očekuje se na jugozapadu i jugu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u Banatu i Pomoravlju olujni, a na planinama jak i olujni jugozapadni. Tokom dana vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i postepenom slabljenju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći slabljenje intenziteta padavina, a uz dalji pad temperature kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima. Jutarnja temperatura od 2 C na istoku do 10 C na jugu Banata, najviša dnevna od 5 C na severozapadu do 19 C na jugoistoku.

U Požarevcu će biti oblačno i hladnije sa kišom, intenzivnijom po podne. Vetar pre podne jak jugoistočni, a mogući su i udari olujne jačine, po podne vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac i u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 12 C, po podne temperatura će biti u značajnom padu, pa je tokom noći na širem području grada moguća kratkotrajna pojava snega.

KOMENTARIŠI