Danas oblačno i suvo u Požarevcu, žuto upozorenje za maglu, od utorka...

Danas oblačno i suvo u Požarevcu, žuto upozorenje za maglu, od utorka SNEG

Jutarnja temperatura biće oko jedan, najviša dnevna oko 6 stepeni

U Srbiji će u jutarnjim satima mestimično biti slab mraz i magla koja će se ponegde u nižim predelima zadržati i pre podne, a tokom dana biće pretežno oblačno, ali bez padavina, samo još ujutru na jugoistoku sa slabim snegom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab vetar, južnih i istočnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od – 4 do jedan stepen, a najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U Požarevcu će biti pretežno oblačno, ali bez padavina uz slab istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan, najviša dnevna oko 6 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, biće oblačno, u utorak na severu i zapadu sa susnežicom i snegom (uz stvaranje snežnog pokrivača), u ostalim krajevima sa kišom.

U sredu susnežica i sneg u većini mesta uz dalje povećanje visine postojećeg snežnog pokrivača, a u centralnim i južnim krajevima formiranje.

Žuto upozorenje na maglu

Horizontalna vidljivost manja od 200m

UTICAJ: Problemi u saobraćaju (moguća blokada saobraćaja), komplikacije u već teškoj situaciji (delimična ili potpuna blokada akcija spašavanja). Nepovoljni vremenski uslovi za hronične bolesnike, ljude pod terapijom, medicinskom kontrolom ili meteoropate. Pri niskim temperaturama objektivna opasnost od mržnjenja kapljica magle i zaleđivanja.

KOMENTARIŠI