Danas u Požarevcu ledeni dan, upaljeno narandžasto upozorenje

Danas u Požarevcu ledeni dan, upaljeno narandžasto upozorenje

Narandžasto upozorenje za ekstremno nisku temperaturu

Foto: Urban City

U Srbiji danas ledeni dan. Na severu će tokom jutra doći do postepenog razvedravanja, a tokom dana biće pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostalim delovima zemlje biće oblačno, mestimično sa slabim snegom, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti suvo. Po podne će doći do prestanka padavina i delimičnog razvedravanja. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, po podne u slabljenju. Jutarnja temperatura od -8 do -4, najviša dnevna od -6 do 0, u Negotinskoj Krajini oko 1 stepen Celzijusa.

U Požarevcu će jutro biti oblačno, pre podne će doći do razvedravanja, a po podne će biti pretežno suncano. Jutarnja temperatura oko -9, na širem području grada oko -11, najviša dnevna oko -4 stepena Celzijusa.

Narandžasto upozorenje za ekstremno nisku temperaturu

– Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

KOMENTARIŠI