Data saglasnost, počinje izgradnja 2. deonice brze saobraćajnice Požarevac-Golubac

Data saglasnost, počinje izgradnja 2. deonice brze saobraćajnice Požarevac-Golubac

Foto: Urban City / A.K. / ilustracija

Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu izgradnje 2. deonice brze saobraćajnice Požarevac-Golubac.

Kako je navedeno u rešenju Ministarstva koje je doneto sredinom jula, u toku trajanja javnog uvida nije bilo dostavljenih mišljenja zainteresovanih organa, organizacija i javnosti.

Kako u junu saopšteno iz Vlade Srbije, na prvom delu trase brze saobraćajnice u dužini od 23 kilometra trenutno se izvode radovi na dužini od 5,5 kilometara, na deonici od Velikog Gradišta do Golubca se izvode najintenzivniji radovi sa otvorenom trasom od 15 kilometara, dok se uskoro se očekuje i intenziviranje radova na deonici od Požarevca do Velikog Gradišta, prenelo je tada Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je prilikom obilaska radova naveo da je na prvom delu deonice rešeno 70% pitanja eksproprijacije, na drugom delu 60%, dok se na trećem delu deonice rešilo već 90% postupaka eksproprijacije.

Podsetimo, radovi na izgradnji Dunavskog koridora počeli su u novembru prošle godine.

Po završetku radova brza saobraćajnica duga 67 kilometara imaće po dve trake u oba smera.

Projekat je vredan 305 mil EUR, a izvođač radova je kineska kompanija Shangdong Hi Speed Group.

KOMENTARIŠI