Foto: Urban City // Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno da je 13-godišnjeg dečaka A. S. u kući u Niškoj banji lišio života njegov vršnjak M. M., dodajući da je M. M. krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života.

Više javno tužilaštvo u Nišu obavešteno je da je 5. oktobra, oko 11 časova, u kući u Niškoj banji pronađeno beživotno telo A. S. (2010).

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu obavio je uviđaj na mestu događaja i naložio preduzimanje svih radnji na prikupljanju dokaza radi rasvetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao.

Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza utvrđeno je da je A. S. (2010) lišen života od strane M. M. (2010), navode iz Tužilaštva.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica M. M. (2010) je krivično neodgovoran, jer nema navršenih 14 godina života. Shodno odredbama označenog Zakona o navedenom je obavešten Centar za socijalni rad Niš, kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru njegove nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI