Foto: CZK Kostolac

U okviru Dečje nedelje, u utorak, 3. oktobra 2023. godine održana je dečija pozorišna predstava „Dorine avanture“.

Dora je radoznala, znatiželjna devojčica koja sa svojim prijateljem majmunom Čizmicom doživljava razne avanture. Iz svake avanture nauči nešto i izvuče pouku. Ovoga puta Dora je zalutala u zemlju gde živi stari, mrzovoljni trol. Neznajući da on po ceo dan spava i da je uvek mrzovaljan, probudila ga je želeći da se upozna i poigra sa njim. Ali tu su nastale nevolje. Mrzovoljni trol se jako naljutio, iskoristio svoje moći i začarao Dorinog najboljeg drugara Čizmicu i poslao ga duboko u šumu ,odakle nikada neće znati da se vrati. Dora vadi iz ranca svoju neobičnu mapu , koja govori i koja će joj pomoći da pronađe svog najboljeg drugara. Ali nije samo mapa dovoljna, ona mora da bude mudra ,strpljiva, snalažljiva i hrabra kako bi se upustila u potragu za Čizmicom. Zahvaljujući svemu tome i drugarima koji joj u potrazi pomažu, Dora iz ove avanture sa trolom izlazi kao pobednik.

Dečiju pozorišnu predstavu „Dorine avanture“ organizovao je Centar za kulturu „Kostolac“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.


Ovaj tekst objavljen je na osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Gradske opštine Kostolac pod nazivom “MI RAZUMEMO REČ BUDUĆNOST”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI