Održana tribina na temu ranog otkrivanja i lečenja karcinoma dojke

Održana tribina na temu ranog otkrivanja i lečenja karcinoma dojke

Sinoć je u maloj sali Centra za kulturu održana tribina na temu ranog otkrivanja i lečenja karcinoma dojke, na kojoj je predavač bio naš poznati hirurg dr Draško Dačić.

Mala sala Centra za kulturu bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Verica Savić, predsednica Unije žena SNS Požarevac prva se obratila prisutnima i istakla da je unapređenje položaja žene u svakom smislu osnovni cilj Unije žena na lokalu.

Verica Savić

Ona se zahvalila dr Dačiću i Gradskom odboru na podršci Uniji žena u organizaciji tribine, i dodala da gotovo da nema osobe koja se na direktan ili indirektan način nije susrela sa ovom bolešću. Tribina iz tog razloga ima za cilj da kroz stručne savete pomogne da se posledice po zdravlje žena koliko je moguće ublaže.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City // I. P. / arhiva

Saša Pavlović, potpredsednik Gradskog odbora rekao je da Unija žena ima punu podršku u organizaciji ovakvih događaja i istakao da je poznato koliko rano otkrivanje neke bolesti može da pomogne u lečenju, naročito kod onih bolesti gde nema prevencije.

U uvodnom delu obraćanja dr Dačić osvrnuo se na statističke podatke i istakao da je karcinom dojke karakterističan za razvijene države, i i da spada u bolesti kod kojih se broj obolelih godišnje povećava za 3%.

Dr Draško Dačić

U Srbiji oko 12% žena oboli od ove bolesti. Iz tog razloga edukacija stanovništva o načinima ranog otkrivanja je veoma važna.

Unija žena najavila je da će nastaviti sa organizacijom ovakvih i sličnih događaja.

KOMENTARIŠI