PODELI

Predsednik opštine, Dragan Milić, ugostio je danas, u svečanoj sali Skupštine opštine, polaznike Predškolske ustanove “Majski cvet“ koji su u posetu došli povodom Dečje nedelje.

Poseta opštini deo je programa “Dečje nedelje“, a kako je napomenula direktorka ove ustanove, Slavica Janković, u Velikom Gradištu se praktikuje i mnogo pre, u dogovoru s predsednikom, kako bi se mališani koji se ove godine pripremaju za polazak u prvi razred bliže upoznali sa lokalnom samoupravom i dobili odgovore na mnogobrojna pitanja.

“Našu kuću, vrtić, osnovala je opština i predsednik je zadužen da isprati sve vaše potrebe u vrtiću, da rado dolazite i da srećni odlazite kući i da se, kasnije, rado sećate ovih dana u vrtiću. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo predsedniku za sve što čini za nas.“, rekla je direktorka Slavica.

Foto: Opština Veliko Gradište

I predsednik je imao samo reči hvale za ovakav događaj: “Zaista ste mi ulepšali dan i ja bih voleo da mi svaki dan bude ovakav, da se družim s vama. Obećali ste mi da ćete da budete dobri i da slušate vašu direktorku, vaspitače i roditelje, a ja vama obećavam da su sve da učinim da budete radosni i da se igrate jer vi i ne morate ništa drugo da radite.“.

Sa predškolcima su, pored direktorke, došli i stručni saradnici i vaspitačice, a goste su, uz predsednika opštine, dočekali njegov zamenik, Slađan Marković i prosvetni inspektor, Sanja Stojadinović.

Nakon upoznavanja sa svakim detetom, predsednik Milić prešao je na “najvažniju sporednu stvar na svetu“ – ko igra fudbal i ko za koga navija što je izazvalo opštu graju, ali ništa manje se nije diskutovalo ni na pitanja da li vole da se igraju i vole li vrtić. Pitanja su imali i mališani – od “Kako se postaje predsednik?“ do “Je li ovde živeo kralj?, usledili su i pozdravi dede, roditelja.., a predsedniku je upućen i apel da se obavezno popravi brod u parku kako bi mogli da se igraju na omiljenom mestu.

I ova generacija predškolaca pozvala je predsednika da ih poseti i igra se s njima. Na poklon su mu doneli korpu od zlatnih šišarki, a on je njih počastio omiljenim čokoladama.

KOMENTARIŠI