Dečija nedelja za radost najmlađih u Malom Crniću

Dečija nedelja za radost najmlađih u Malom Crniću

Moto Dečje nedelje ove 2017. godine je: „Gradimo mostove među generacijama, za radost svakog deteta!“

Svake godine u prvoj nedelji oktobra obeležava se Dečija nedelja.

Ona se u kontunuitetu menja i razvija, prilagođavajući svoje ciljeve potrebama dece i samog društvenog razvoja. Osnovni cilj je skretanje pažnje na decu kao nosioce prava, na njihove potrebe da odrastaju u što boljim uslovima.

Ovo je nova prilika da se stvore još kvalitetniji uslovi za ostvarivanje prava deteta na razvoj ispunjen ljubavlju, razumevanjem i poštovanjem, što se posebno može postići podsticanjem međugeneracijske solidarnosti i saradnje.

Opština Malo Crniće, Predškolska ustanova „14. oktobar“ Malo Crniće i Turistička organizacija Opštine Malo Crniće organitovale su u petak, 6. oktobra 2017. godine Dečiju nedelju u Malom Crniću.

Program ovogodišnje Dečije nedelje u Malom  Crniću počeo je oko 11 časova uz obaveznu reč organizatora, a potom je organitovan i foto safari.

Dečica su uživala u nastupu Leontine oko podneva, a u 13 časova su pušteni baloni, što je posebno oduševljenje izazvalo kod dece. Nešto posle 13 časova deca iz Predškolske ustanove „14. oktobar“ Malo Crniće mogla su da uživaju u pozorišnoj predstavi za decu u FEDRAS sali.

KOMENTARIŠI